Kommunstyrelseförvaltningen, Ekonomienheten

Vår styrka är att Essunga är en av Sveriges minsta kommuner! Vi arbetar på ett okomplicerat sätt över verksamhetsgränser och i nätverk med andra kommuner. Detta ger helhetsperspektiv och hanterbarhet både för medarbetare och kommuninvånare. Förändringar blir synliga i en liten kommun, vilket ger oss som arbetar tillfredställelsen av att se resultat av vårt arbete. Du har stora möjligheter att påverka och våra korta beslutsvägar ger snabba resultat. Vi hälsar dig välkommen till Essunga kommun i hjärtat av Västra Götaland. Centralorten Nossebro är en timmas bilresa från Göteborg och cirka en halvtimma från Alingsås, Vårgårda, Trollhättan och Vänersborg.

Essunga kommun har genomgått en organisationsförändring och en del i detta har varit att renodla ekonomifunktionen. Från och med januari 2019 kommer medarbetare inom ekonomi som tidigare varit en del av administrationsfunktionen att bli ett eget team direkt under ekonomichef. Den nya enheten består idag av ekonomichef, en controller och tre ekonomiassistenter. Enheten står inför nya och spännande utmaningar och behöver stärkas upp med ytterligare en controller.

Vi söker dig som tycker om att arbeta självständigt, driva utveckling och trivs i mötet med kollegor inom alla verksamheter. Hos oss finner du engagerade och hjälpsamma kollegor, och ett coachande ledarskap som uppmuntrar till utveckling och självständighet.

Arbetsuppgifter

Som controller hos oss arbetar du som internkonsult till i huvudsak sociala sektorns chefer och övrig verksamhet. Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande arbete. Enheten för ekonomi är liten och det innebär att arbetsuppgifterna är varierande och sträcker sig över hela organisationen och i alla processer i ekonomiarbetet.

Essunga kommun har ett nära samarbete med andra kommuner i Skaraborg. Det innebär att vi har ett brett nätverk och samverkar i stor utsträckning. Just nu är vi sex kommuner som gemensamt upphandlar ett nytt ekonomisystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi. Du har några års erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning, budget och uppföljning, gärna i en politiskt styrd organisation. Är du nyfiken, analytisk  och ser möjligheter i utmaningar så är du just den personen vi söker.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nossebro
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/72
Kontakt
  • Eva-Lena Egsonius, Ekonomichef, 0512-57016
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2019-01-07

Tillbaka till lediga jobb